Hegyi Túravezető TanfolyamHírek

Hegyi Túravezető Tanfolyam 2020

Hegyi túravezető tanfolyam 2020 - 2022

2020. március 18-án indul a második hegyi túravezető évfolyamunk, amire még jelentkezthetsz.

Mit tanulsz a hegyi túravezető tanfolyamon?

A képzés a legfrissebb nemzetközi előírásoknak és gyakorlatnak megfelelő tudást nyújt neked. Összetett elméleti és gyakorlati oktatás mentén óriási hangsúlyt helyezünk a hegyi túrák tervezésére, hogy amikor ügyfeleiddel kiérsz a helyszínre, már minden kristálytiszta legyen, minél kevesebb módosításra, rögtönzésre legyen szükség, túráid minél zökkenőmentesebben folyjanak. A gyakorlatainkat csakis nemzetközi minősítéssel rendelkező vezető tarthatja.

Profi módon fogod tudni irányítani, motiválni csoportodat, rengeteg ismereted lesz az alpesi és középhegységbeli geológiáról, flóráról és faunáról, amelyekkel érdekesebbé tudod tenni túravezetői tevékenységedet, amellyel értékesebb lesz a túrád, mint szimpla „felvezető”.

A sok túratervezési ismereten túl nagyon mély orientációs és navigációs tudást kapsz a tanfolyamon. Középhegységben, magashegységben, téli és nyári körülmények között is vannak gyakorlataink. Végzett hegyi túravezetőként mesterien fogsz bánni a térképekkel, tájolókkal, vonalzókkal, túratervező szoftverekkel és műholdas navigációs eszközökkel.

A hegyi túravezető munkája során is előfordulhat, hogy kötélhasználatra van szükség. Nagyon részletes és mindenre kiterjedő tematika mentén elmélyülsz a téli és nyári veszélyes útszakaszok biztosítási, mentési technikáiban.

A tanfolyamon mélyen belemegyünk a lavinaismeretekbe, keresési és mentési technikákba.

Gyakorlataink során több éjszakát töltünk a szabadban bivakolva téli és nyári körülmények között. A különböző túlélési technikák is részét képezik a hegyi túravezető tanfolyamnak.

Mit csinálhatsz hegyi túravezetőként?

Hegyi túravezetőként a kompetenciád nagyon széleskörű lesz, hiszen vezethetsz gyalogtúrákat, hótalpas túrákat, tarthatsz lavinatanfolyamokat, túlélő táborokat akár télen, akár nyáron. Magashegyi körülmények között vezethetsz túrákat, ahol tervezetten nincs szükség kötéltechnikára.

Hegyi túravezetőként nagyobb létszámú csoportokkal is dolgozhatsz, gyakorlatilag a mostani kalandtúra szervező utazási irodák túravezetőinek feladatait is elláthatod legálisan. Ugyanakkor ennél többről van szó, hiszen hegyi túravezetőként tervezhetsz és vezethetsz pl. skandináv sátrazós trekkingtúrát, vagy hótalpas túrát Grönlandon, lavinatanfolyamot az Alpokban, esetleg túraösvényen kívüli csúcstúrákat a Magas-Tátrában. A lehetőségek tárháza kimeríthetetlen.

Fontos azért megemlíteni, hogy a hegyi túravezető nem hegyivezető. Az angol terminológiában a hegyi túravezető Mountain Leader, míg a hegyivezető a Mountain Guide. Németben Bergwanderführer és Bergführer.

Nemzetközi végzettséged lesz?

Az UIMLA (Union of International Mountain Leaders Associations), melynek egyesületünk aspiráns  tagja, auditorokat küld a képzésre és a vizsgákra. A képzést ellenőrző nemzetközi bizottság elvárásai alapján monitorozzák tanfolyamunkat.

A jó hír, hogy a képzés menetéről előzetes egyeztetés alapján folyamatosan tájékoztatjuk őket, konzultálunk velük, így a fentiek leginkább formaságok. Az akkreditált tanfolyam végén, sikeres vizsga esetén IML, azaz International Mountain Leader (nemzetközi hegyi túravezető) végzettséget szerzel.

Hegyi túravezető tanfolyamunk a magyar felnőttképzési rendszerben is jegyzett képzés, végzett hallgatóként Magyarországon bejegyzett szakmát is kapsz, amelyet csak ezzel a képzéssel lehet megszerezni.

A hegyi túravezető tanfolyam időpontja

Az első tanfolyami nap 2020. március 18-án lesz.

Az utolsó záróvizsga időpontja pedig 2022. január 16.

A részletes órahálót itt találod »

Felvételi kritérium, felvételi vizsga

A felvételhez kérjük a jelentkezési lapot kitölteni, valamint egy felvételi teszten kell részt venned. A teszten egy 1500m szintkülönbségű túrát kell megtenned hómentes környezetben, min. 8kg-os hátizsákkal.

A felvételin kérhetjük egy via ferrata útvonal felügyelet melletti végigmászását is.

A hegyi túravezető tanfolyam ára

  • Felvételi vizsga: 30.000Ft
  • Felnőttképzési regisztrációs díj: 50.000Ft
  • 1. részlet: 372.000Ft
  • 2. részlet: 372.000Ft
  • 3. részlet: 176.000Ft

Összesen: 1.000.000Ft

Szeretnél jelentkezni? Töltsd ki a jelentkezési lapot és juttasd el hozzánk az info@mhve.hu e-mail címen keresztül!

További kérdésed van a hegyi túravezető tanfolyammal kapcsolatban? Szívesen válaszolunk e-mail-ben, vagy elérsz bennünket a +36 30 350 4083 (Farkas Gyula) telefonszámon.