Hegyi Túravezető TanfolyamHírek

Örömhír: UIMLA aspiránsok lettünk!

Az MHVE megkapta az UIMLA aspiráns státuszt

A magyar hegyi sportok történetében egyedülálló sikert ért el a Magyar Hegyivezetők Egyesülete: bekerültünk a nemzetközi hegyi túravezetők szövetségébe és aspiránsi státuszt kaptunk!

Ez azt jelenti, hogy az egyesület közel 1 évnyi előkészítő munka eredményeként képezhet nemzetközi hegyi túravezetőket (International Mountain Leader), akik világszerte hivatalosan is vezethetnek túrákat. Óriási eredmény ez, hiszen megindulhat a kalandtúra szervezésben egy olyan tisztulási és magas szintű szakmai fejlődési folyamat, amely a teljes magyar hegyi túraszervező piacot minőségibbé fogja tenni.

Mint ahogy az orvosnak is kell a diploma, hogy műthessen, a nemzetközi piacon túrát vezetőknek is végzettségre van szükségük. Képzésünket a nemzetközi anyaszervezet, az UIMLA (Union of International Mountain Leader Associations) akkreditál, gyakorlati tanfolyami oktatóinknak pedig IFMGA (Internation Federation of Mountain Guide Associations) hegyivezetői vagy IML hegyi túravezetői végzettséggel kell rendelkezniük.

Túravezető hallgatóink 2019. januárjától beülnek az iskolapadba és 2 év múltán megszületnek az első magyar IML-ek, azaz International Mountain Leader-ek.