Események KorábbiHírek

Hegyi Túravezető belépési teszt II.

Hegyi túravezető belépési teszt

Hegyi túravezető (Mountain Leader) szakmai képzés gyakorlati felvételi
A képzést az MHVE együttműködésével a Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Kft. indítja
http://www.kit.hu/

Felvételi teszt időpontja: 2018. október 27. 09:00
Helyszíne: Alacsony-Tátra, Trangoska-parkoló
Utazás: egyénileg, teleautó rendszerben
Jelentkezési határidő: 2018. október 25.

Felvételi követelmények

  • betöltött 18. életév
  • sikeres érettségi vizsga
  • foglalkozás-egészségügyi alkalmasság igazolása
  • a Union Of International Mountain Leader Association (UIMLA) (Hegyi Túravezető Egyesületek Nemzetközi Szövetsége) által elfogadott és elismert, a hegyi túravezetőket képviselő hazai szakmai szervezetben rendes (vagy aspiráns) tagsági jogviszony
  • fizikai alkalmasság: nyári körülmények között 6-8 órás túra, legalább 8 kg-os hátizsákkal és minimum 1500m szintemelkedés teljesítésével
  • igazolás (túrajelentés) túrán való részvételről/túravezetésről: legalább 15, túrázóként vagy túravezetőként teljesített magashegyi túra igazolása (túrajelentés beadása) a jelentkezést megelőző 5 évben, ebből legalább 5 télen.

Túrák teljesítését igazoló letölthető nyomtatvány 

Jelentkezés: emailban 2018. október 25-ig az info@mhve.hu címen, az egészségügyi alkalmasság igazolása, túrajelentések elküldésével, valamint a regisztrációs díj befizetésével.
Regisztrációs díj: 20.000 HUF

Mi is a hegyi túravezető tanfolyam?

A hegyivezetés és hegyi túravezetés nemzetközi szinten nagyon komolyan szabályozott tevékenység. Jelen pillanatban az Alpok és a Tátra területén csak olyan személy vezethet hivatalosan túrát, akinek nemzetközileg elfogadott végzettsége van hozzá. A hegyi túravezető tanfolyam olyan végzettséget nyújt, amellyel bármely országban hivatalosan is végezhetsz hegyi túravezető tevékenységet.

Magyarországon elsőként szeretnénk bevezetni olyan képzést, amellyel nemzetközi szinten is legálisan vezethetsz hegyi túrákat, hótalpas túrákat, gyalogtúrákat. A Magyar Hegyivezetők Egyesülete kezdeményezte a tagsági felvételét az UIMLA -nál (Union of International Mountain Leader Associtations – Hegyi Túravezető Egyesületek Nemzetközi Szövetsége), 2018. októberétől pedig megindul a felvételiztetés és maga a képzés is, amelyet nemzetközi végzettséggel rendelkező hegyivezetők tartanak.

A képzés célja, hogy olyan szakember váljon belőled, aki tud egy- és több napos kirándulásokat, trekking túrákat, magashegyi túrákat és expedíciókat szervezni. Vezetni és oktatni tudj minden évszakban és mindenféle területen, beleértve a havas területeket és via ferrata-kat is. Megtanulsz mentési, túlélési és bivakolási technikákat, valamint szakszerűen elsősegélyt nyújtani.

Ha a tudásodat szeretnéd bővíteni…

Nyugat-Európában sokan végeznek hegyivezetői és hegyi túravezetői tanfolyamot úgy, hogy valójában csak a saját ismereteiket szeretnék bővíteni. Így van ez nálunk is: ha szeretnél komolyabb szakmai ismeretekre szert tenni, de alapvetően nem célod az ügyfelekkel való túrázás, akkor is érdemes elvégezned a hegyi túravezető tanfolyamot, hiszen olyan magas szintű tudással vértez fel ez a képzés, amelyet saját túráidon is nagyszerűen tudsz alkalmazni.

További részletek

A nemzetközi hegyi túravezető tanfolyam részleteiről (pontos időpontok, helyszínek, felmerülő költségek, utazás, szállás, étkezés, egyéni felszerelés – ) ajelentkezőknek értesítést küldünk szeptember végén.További információval addig is Farkas Zsolt MHVE elnök tud nyújtani a +36706392013 telefonszámon. Fontos tudni, hogy a felvételin történő részvétel semmire nem kötelez.

A képzés min. 8 fő részvételével indul el, ill. további követelmény, hogy az MHVE megkapja az UIMLA aspiráns státuszt az UIMLA 2018. novemberi közgyűlésén.

A nemzetközi hegyi túravezető képzési díja: 980.000Ft

A következő képzési programunk várható kezdő időpontja 2019. nyár