Magyar Hegyivezetők És Hegyi Túravezetők Egyesülete
Események betöltése

« Összes esemény

  • Ez az esemény elmúlt.

Haladó hegyi túrázó tanfolyam 3.

január 15 - január 16

39900Ft

A haladó hegyi túrázó tanfolyam harmadik foglalkozása a lavina-tanfolyam. Téli körülmények között a magashegyekben a lavinák a legnagyobb ellenségeink. Ahhoz, hogy biztonságosan tudjunk túrázni, ismernünk kell, milyen viszonyok között számíthatunk rájuk. A lavinát el kell kerülnünk, ugyanakkor tudnunk kell azt is, mi a teendő, ha valakit mégis elsodor, hiszen amíg a hegyimentés megérkezik, a túlélés valószínűsége minimumra csökken. Az, hogy mi lesz a lavinaáldozat sorsa, leginkább azon múlik, Te és a túratársaid, hogyan reagáltok a bajra.

A tanfolyamon megtanulod milyen lavinák léteznek, hogyan alakulnak ki. Megtanulod értelmezni a lavinaelőrejelzéseket és megbeszéljük, hogyan tervezzünk túrát az adott időjárási körülmények közé, hogy a lavinákat minél jobban el tudjátok kerülni.

A 3×3 kockázati mátrix módszerével megismered, hogyan lehet a túrát minél biztonságosabbra tervezni.

A Hegyi túrázó tanfolyam 3. / Lavina tanfolyam során megismered a lavinajeladók típusait és szakszerű használatukat. Megtanulod, hogyan keresünk és mentünk lavinaáldozatot egyénileg és csoportban, ha mégis megtörténik a baj. Megismered a hatékony ásási technikákat és az azonnali elsősegélynyújtás lépéseit.

Részletek

Kezdés:
január 15
Vége:
január 16
Összeg:
39900Ft
Esemény kategória:
Esemény címkék:

Helyszín

Alacsony-Tátra, Szlovákia
Trangoska Szlovákia + Google Térkép

Erre az eseményre sajnos már nem tudsz jelentkezni.

hu_HUHungarian